Korte termijn doelen

Schapen voor Bagmaskerga
Schapen zijn een belangrijke bron van voeding, wol en inkomen. De aankoopprijs van een jong schaap is 3 zokjes en na een jaar verzorgen kan dit schaap verkocht worden voor  6 zokjes.  Slim plan, een jaar lang zuivel voor het gezin en daarna nog extra betaald krijgen ook! Graag willen wij 10 familie’s ondersteunen met dit plan.


Schoolbenodigdheden

Educatie is de meeste duurzame investering. De nieuwe generatie kinderen zullen de toekomst gaan bepalen en je kunt je voorstellen hoe groot de bijdrage is als ze kunnen schrijven/lezen of een technisch vak beheersen.
Voor meeste ouders is het haast onbetaalbaar om een kind naar school te sturen. Voor de kinderen die deze kans wel krijgen, is het en nutteloze investering als er geen studieboeken op school beschikbaar zijn om uit leren. Om met een kleine bijdrage zoveel mogelijk kinderen te steunen heeft Zokje besloten om een aantal scholen te voorzien van studiemateriaal.


Middel-Lange termijn doelen

Watervaten

In samenwerking met 3 á 4 leerlingen van de school uit Guinnee Bissau gaat Zokje een kleine onderneming starten om op locatie watervaten van cement te bouwen. Met deze kennis zullen de leerlingen in staat zijn om elders ook deze vaten te plaatsen en zo verder te bouwen aan een eigen onderneming. Zokje heeft contacten in Guinnee Bissau die dit project in februari 2011 zullen gaan begeleiden.


Voetpomp

Zokje heeft in de afgelopen jaren meerder voetpompen geplaatst voor de landbouw in Burkina Faso en Zimbabwe. Deze investeringen zijn erg goed bevallen en daarom willen we verder onderzoeken waar deze voetpompen nog meer noodzakelijk zijn. Uiteraard hebben we hiervoor een contactpersoon die dit vrijwillig op locatie voor ons zal uitzoeken.


Lange termijn doelen

Waterputten

Zokje zal weer bijdragen aan het boren van 2 waterputten in Burkina Faso. In het droge sahelgebied komt het water van zo’n 50 á 60 meter diep. Putten heeft men dus niet, hooguit is er bij een dorp enige tijd een poel met water,  maar dat is vaak in februari al opgedroogd. Afstanden van 10km zullen te voet afgelegd moeten worden tot de eerste beste pomp.Ons doel is om de eerste waterput in januari 2011 geplaatst te hebben, de foto’s zullen dus spoedig volgen!!